Transportul frigorific și planificarea acestuia
Dacă sunteți un important furnizor de produse alimentare pentru un lanț de restaurante sau supermarket, iar produsele dvs. trebuie să ajungă la timp, veți avea nevoie de o planificare riguroasă a transporturilor frigorifice.
Transportul mărfurilor sensibile la temperatură necesită de cele mai multe ori răcire, această activitate fiind supusă unor reglementări stricte, din cauza perisabilității mărfurilor.
Citiți mai departe și aflați mai multe despre transportul produselor refrigerate dar și despre transportul produselor congelate.
Vă rugăm să ne contactați înainte de plasarea unei comenzi.
Care sunt produsele ce necesită un transport frigorific?
În primul rând, să stabilim dacă produsele dvs. se găsesc pe lista produselor sensibile la temperatură:
- produse farmaceutice (vaccinuri);
- produse medicale (suplimente, vitamine);
- biologice (rotavirusuri, celule stem);
- probe de laborator (țesuturi, fluide corporale);
- reactivi (substanțe chimice) sensibile la temperatură;
- cosmetice (machiaj, loțiuni);
- alimente și ingrediente perisabile (lactate, carne, produse congelate, hamei, fructe de mare etc.);
- posibil vin, lichior și alte tipuri de alcool;
- plante și flori;
- unele produse tehnologice;
- orice alte elemente a căror calitate se degradează în condiții climatice improprii.
Legislația transportului frigorific
Reglementările privind transportul mărfurilor frigorifice în condiții optime sunt cuprinse în manualul HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Acestea trebuie respectate atât de transportatorii care transportă produse refrigerate și congelate, cât şi de comercianții beneficiarii finali ai mărfurilor frigorifice. În legislația transportului frigorific sunt prevăzute anumite condiții pentru transportul mărfurilor frigorifice, cum ar fi temperatura din remorcă şi normele de igienă.
Aflați mai multe despre cum să evitați livrările nereușite și întârziate pe blogul nostru.
Sfaturi utile privind transportul frigorific
Dacă plănuiți să organizați un transport frigorific internațional sau intern, specialiștii Eurosender vor găsi soluția potrivită care să corespundă cerințelor dvs.
Ținând cont că în momentul de față Eurosender nu prestează serviciul de transport cu temperatură controlată, vă recomandăm să luați în considerare următoarele sfaturi. Acestea vă pot fi de folos pentru ca transportul produselor refrigerate să se realizeze în condiții optime și sigure.
Vă prezentăm care sunt condițiile în care pot fi transportate mărfurile frigorifice atunci când serviciul ales nu este cel corespuzător transportului unor astfel de articole:
- este important să cunoașteți reglementările vamale ale țării în care doriți să trimiteți produse perisabile;
- un alt aspect important este perioada din an în care doriți să organizați un transport de mărfuri sensibile la temperatură, care nu se va desfășura în condiții speciale de transport. Puteți să trimiteți produse perisabile în perioadele din an când temperaturile scad simțitor, mai exact din octombrie până în aprilie. Respectând această perioadă transportul de marfă cu temperatură controlată se poate desfășura în condiții bune;
- transportul de mărfuri sensibile la temperatură este limitat;
- și nu în ultimul rând ambalarea corespunzătoare este un punct forte. Ambalarea eficientă a mărfurilor industriale are rolul de a asigura transportul mărfurilor cu temperatură controlată.
Transportul mărfurilor sensibile la temperatură nu se poate face în condiții optime prin serviciile de curierat deoarece acestea necesită condiții speciale de transport, cum ar fi tranzitul și depozitarea controlată a temperaturii.
Dacă doriți să luați legătura cu unul dintre experții noștri pentru a obține detalii privind transportul mărfurilor cu temperatură controlată, vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail.